Arno Kolenbrander

Hieronder vind je een 

uitgebreide biografie 

over Arno & bremsie...

Dat er een samenwerking zou komen tussen Arno & Bremsie was meer een kwestie van tijd dan de vraag of het ooit zou gaan gebeuren...

Arno Kolenbrander is een voormalige Soundmixshow-finalist die de top tien van de hitparade haalt met het door hem vertolkte Why God Why uit de musical Miss Saigon. In 2004 stapt de zanger over op Nederlandstalig repertoire. Na enkele jaren stilte verschijnt in september 2008 zijn album Terug Van Weggeweest.

 
 
1995 - 1997
Kolenbrander (Rotterdam, 1973) wint de Soundmixshow van Henny Huisman met het nummer Why God Why uit de musical Miss Saigon. Met dit nummer staat hij direct 10 weken in de top 40 en blijft hij stekende op nummer 10. Het jaar na zijn overwinning vult de zanger met optredens in het land. Niet alleen op feesten en partijen, want Kolenbrander treedt ook op tijdens de Fantasy World Dinnershow Bovendien neemt hij in deze periode deel aan de internationale Soundmixshow en aan het International Music Festival in Polen.

1998
Arno Kolenbrander doet met het nederlandstalige lied Een mee aan het Nationale Songfestival. Zingen in het Nederlands opent de ogen van Arno Kolenbrander die samen met platenmaatschappij en componist/producer Peter de Wijn besluit om een nederlandstalig album op te nemen. De single Wat Ik Nodig Heb komt uit en doet nagenoeg niets.

1999
Als eerste single wordt het nummer Kruip Dicht Tegen Me Aan uitgebracht. De tekst is van Jan Tekstra, bekend van onder meer Marco Borsato en De Kast. Eerder verschijnt echter het duet met Alma Nieto De Warmte Van Jou. Later dit jaar komt de gehele nederlandstalige cd uit. De artiestennaam van Kolenbrander wordt Arno.
De Kast Jan Tekstra Marco Borsato
 
2000
Kolenbrander doet met het Engelstalig nummer One Step Behind mee aan het Nationaal Songfesteval. De single Zo Vrij Als Een Vogel verschijnt.


2001
Aan het eind van het jaar brengt Kolenbrander de Lionel Richie-hit Hello uit in een dansbare versie.

 
 
2002
In juli stopt de zanger na ruim vijf jaar met de dinnershow van Frank Wentink. Arno zingt de ballad begeleid door een discobeat. Onder de naam Kolenbrander brengt Arno samen met componist en producer Jel Jongen in augstus de single Isn't It Time uit. De volgende single is Flying Heart, geschreven door Max Melena en Gian-Carlo Romita, de voormalig drummer van Henk Westbroek.

 
2003
Kolenbrander werkt met producer Hans Aalbers aan een Duitstalig album. De zanger begint met een eigen 'dinner show', een avondvullend programma voor tijdens het eten over de geschiedenis van 50 jaar beeldmateriaal.

 
2004
The Story Of My Life, geschreven door Johnny Logan, krijgt van het Nederlandse publiek een tweede kans in de wild card-voorronde van het Nationaal Songfestival. Three-Stars is een anderhalf uur durende show van Arno Kolenbrander samen met Eddy Walsh en Rachel Kramer (ex-K-otic). Vanaf september is Kolenbrander 90 keer te zien tijdens dinnershows in het Evoluon te Eindhoven.
K-otic
 
2008 - 2009
De single Meer Dan Dit (2008) is een voorproefje van het dertien nummers tellende comebackalbum Terug Van Weggeweest dat begin 2009 in de winkels ligt. De cd bevat Nederpop in de breedste zin van het woord, van stevige rock tot gevoelige ballads. Gert-Jan van Wijk tekent voor de composities en de teksten en is samen met de muzikanten George Konings en John te Dorsthorst verantwoordelijk voor de productie.

 
2012 - 2013
De zanger heeft in 2012 een bescheiden rol als een van de discipelen van Jezus in het spektakelstuk The Passion dat op 5 april wordt uitgevoerd op het Willemsplein in Rotterdam. Hij schrijft zich in 2013 in voor het vierde seizoen van de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. Hij doet auditie met het nummer This Is What It Feels Like, maar juryleden Marco Borsato, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis en Ali B draaien hun stoel niet, omdat de zanger naar hun smaak teveel vibrato gebruikt in zijn stem.

2013 – 2018
Van 2013 tot 2018 treedt Arno heel veel op en brengt een paar single’s uit waarvan
“Ik wil jou” het het best heeft gedaan.
In 2018 is Arno Kolenbrander 25 jaar zanger en heeft dit gevierd met een concert in Villa Thalia te Rotterdam waar hij ook direct zijn laatste single “Bang voor het donker” presenteerde.2018 – heden

Van 2018 tot nu heeft Arno zeker niet stil gezeten alleen op single gebied niet veel gedaan. Maar in maart jl. postte Peter Groenendijk een nummer op facebook wat ik in 1994 al bij hem als demo had ingezongen. Arno: "Eigenlijk was ik het liedje helemaal vergeten, maar toen bleek dat een liedje van 26 jaar oud toch heel actueel kan zijn en je gewoon nog diep kan raken besloot ik gelijk dit nummer uit te willen brengen". Dus gelijk in de telefoon geklommen en Peter gebeld, die het ook heel erg leuk vond dat zijn oude liedje nieuw leven wordt ingeblazen.
Vervolgens is Arno samen met zijn neef Mario de studio ingegaan en hebben we het nummer in een moderner arrangement gestoken. Dit arrangement is daarna in zijn geheel naar Niels Lingbeek gegaan van Mastersound Studio, die de gitaarpartijen voor zijn rekening heeft genomen, de single heeft gemixt en gemasterd en hem gemaakt tot het pareltje wat het nu is…


Ik hoop dat mijn nieuwe single “Ik wil terug” jullie net zo raakt, zoals het mij afgelopen maart deed !!